جمعه: 10 فروردين 1403

شما اینجا هستید

تاکنون حدود 100 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است

    همايش ملي مباني و روش تفسيري علامه طباطبائي اين هفته در مؤسسه برگزار مي شود
    حجت الاسلام و المسلمين دکتر اشرفي،‌ دبير علمي همايش ملي مباني و روش تفسيري علامه طباطبائي(ره) در نشست خبري که به منظور اطلاع رساني از برنامه هاي همايش برگزار شد، خاطرنشان کرد: اين همايش ملي تقريبا از دو سال پيش برنامه‌ريزي شد. هدف عمده همايش شناسايي و تبيين مباني و روش تفسيري علامه طباطبايي (ره) و بررسي رويکردهاي مختلف قرآن پژوهان در باب معاني و روش تفسيري علامه طباطبايي است. 

     وي افزود: از طرفي از سال‌هاي اخير درباره پشتوانه هاي نظري روش تفسير قرآن به قرآن، شبهات و اشکالاتي از سوي بعضي از قرآن پژوهان مطرح شده که به نظر مي رسد که با تبيين درست مباني و روش تفسيري علامه(ره) بسياري از اين شبهات و اشکالات پاسخ صحيح خودشان را پيدا مي‌کنند و درواقع پاسخ به شبهات و اشکالات يکي از اهداف فرعي همايش هست.
    ايشان درباره زمان برگزاري اين همايش و برنامه هاي آن، يادآور شد: همايش پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391 در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار خواهد شد. برنامه صبح با پيام تصويري حضرت آيت‌الله جوادي آملي آغاز مي شود و از سخنراني حضرت آيت‌الله مصباح يزدي، رياست محترم مؤسسه و همچنين حجت‌الاسلام والمسلمين محمود رجبي، قائم مقام رياست مؤسسه و مدير گروه تفسير و علوم قرآن مؤسسه بهره‌مند خواهيم شد. در نوبت بعدازظهر از سخنراني آيت‌الله رضا استادي استفاده خواهيم کرد و همچنين ميزگرد علمي با حضور اساتيد و صاحب‌نظران محترم،‌ حجت‌الاسلام والمسلمين محمود رجبي، حجت‌الاسلام والمسلمي علي‌اکبر بابايي (عضو هيئت علمي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه) و حجت‌الاسلام والمسلمين احمد قدسي (عضو هيئت علمي جامعه‌المصطفي‌العالميه و محقق بنياد بين‌المللي اسراء ) برگزار خواهد شد.
    همچنين مقالات برگزيده همايش توسط نويسندگان ارائه خواهد شد.
    دکتر اشرفي اظهار داشت: بحمدالله با اين‌که موضوع اين همايش موضوع تخصصي بوده اما با استقبال خيلي خوبي از طرف حوزويان و دانشگاهيان مواجه شده که حدود 100 مقاله در مدت يک سال و نيم دريافت کرديم. از اين صد مقاله، 45 مقاله تقريبا به مرحله ارزيابي فني رسيده و حدود دوازده مقاله نهايي و تاييد شده که از اين مجموعه 7 مقاله در مجله علمي پژوهشي گروه تفسير و علوم قرآن موسسه با عنوان قرآن شناخت، شماره هشتم چاپ خواهد شد و چهار مقاله در مجله علمي ترويجي معرفت شماره 172 به چاپ خواهد رسيد و يک مقاله هم در مجله پژوهش چاپ و منتشر خواهد شد.
    وي افزود: علاوه بر اين، پيش از اين همايش دو پيش نشست داشتيم که يکي از اين پيش نشست ها در اسفند سال گذشته با عنوان «استقلال قرآن در بيان و نقش آن در تفسير الميزان» با حضور حجج اسلام والمسلمين دکتر مهدي رستم‌نژاد (عضو هيئت علمي جامعه‌المصطفي العالميه)، دکتر محمد اسعدي (عضو پژوهشگاه حوزه و دانشگاه) و اينجانب برگزار شد. نشست علمي ديگر هفتم ارديبهشت امسال با عنوان «قلمرو معارف قرآن و نقش آن در تفسير از ديدگاه علامه طباطبايي» با حضور حجت الاسلام والمسلمين دکتر محمدعلي رضايي اصفهاني (عضو هيئت علمي جامعه‌المصطفي العالميه) و حجت‌الاسلام دکتر حميد آريان (عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)) و حجت الاسلام والمسلمين مصطفي کريمي (عضو هيئت علمي موسسه امام خميني(ره)) که اين همايش در تالار جامعه‌المصطفي‌ برگزار شد.
    دبير علمي همايش ملي مباني و روش تفسيري علامه طباطبائي (ره)، يادآور شد: مجموعه آثار همايش علاوه بر اينکه در مجلات علمي پژوهشي عرضه مي‌شود، ان‌شاء‌الله مجموع گفت‌وگوهاي صورت گرفته با اساتيد و صاحب‌نظران؛ شامل سه مصاحبه حضوري با حضرت آيت‌الله مصباح يزدي،‌ سه مصاحبه حضوري با حجت‌الاسلام والمسلمين محمود رجبي و يک پرسش و پاسخ مکتوب با حضرت آيت‌الله جعفر سبحاني، که در کتاب گفت‌وگوهاي همايش چاپ خواهد شد. همچنين پيش نشست‌هاي علمي و سخنراني‌هاي همايش در دو کتاب مستقل چاپ شده و در اختيار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
    وي افزود: اگر کساني علاقمند هستند مقالاتي را با موضوع مباني و روش تفسيري علامه طباطبايي تدوين کنند و به هر دليل موفق نشده‌اند که مقالات خود را ارسال کنند، مي‌توانند مقالات خود را به مجله قرآن شناخت ارسال کنند تا در نوبت‌هاي بعدي به چاپ برسد.
    ايشان در پايان اظهار داشت:‌ اين همايش توسط مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با همکاري پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، جامعه المصطفي العالميه،‌ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي و راديو معارف برگزار مي شود.
     

     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/3834

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه