جمعه: 10 فروردين 1403

شما اینجا هستید

«منطق فهم حدیث» اثر سیدمحمدکاظم طباطبایی

    مؤلف محترم در مقدمه آورده است است: «معارف دینی، برگرفته از «استناد» و «تعقل»اند. مراد از «استناد»، مجموعه آموزه‌های نقلی است که در قالب «کتاب» و «سنت» تبلور یافته‌اند.

    «حدیث»، مسیر رسیدن ما به «سنت» است؛ مسیری که بدون شناختن آن، دستیابی به معارف نقلی برای ما امکان‌پذیر نیست.

    استفاده از سنت، همانند بهره‌گیری از قرآن، نیازمند آگاهی از دانش‌های فراوانی است که «دانش‌های حدیثی» از آن جمله‌اند.

    سرآمد مجموعه دانش های حدیثی، «فقه‌الحدیث» است که به حق بر تارک دیگر دانش ها جای دارد.

    فهم و درک حدیث و آگاهی از مراد معصومان(ع) در القای سخن، نیازمند کوششی ویژه است که در سایه یادگیری ظرافت‌های دانش فقه‌الحدیث، همراه با تلاش مبتنی بر تخصص و مهارت، امکان‌پذیر می‌شود.»

    کتاب «منطق فهم حدیث» در پی آن است که مبانی، روش‌ها و راهکارهای شایسته و بایسته فهم و درک حدیث را در معرض دید مخاطب قرار دهد؛ آسیب‌های موجود در این مسیر را بازگوید؛ و با تکیه بر شیوه فقیهانه و اجتهادی عالمان پیشین، تبیین و تقریری منضبط و روشمند در این حوزه عرضه کند.

    مباحث نظری و مصداقی یادشده در این مجموعه، حاصل مطالعه، مباحثه و سال‌ها تدریس حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم طباطبایی در «پژوهشکده علوم و معارف حدیث» و همچنین «دانشکده علوم حدیث» است.

     

     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/4109

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه