شنبه: 1 ارديبهشت 1403

شما اینجا هستید

علامه مصباح يزدي: پيروزي انقلاب اسلامي، مصداق بارز تحقق وعده الهي است

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آيت مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در ديدار با جمعي از شيعيان چند مليتي مرکز تحقيقات اسلامي بعثت با اشاره به آيه‌اي از قرآن کريم، اظهار داشت: اراده خداوند بر اين تعلق گرفته است که دين اسلام را در سراسر زمين بگستراند، ولو اين‌که مشرکان آن را ناخوشايند بدانند.

    آيت الله محمد تقي مصباح يزدي ادامه داد: اين آيات در زماني نازل شد که از طرفي بيسوادي بر همه جامعه حاکم بود و کساني که خواندن و نوشتن می‌دانستند، بسيار اندک بودند، و از سوي ديگر، وسايل ارتباطي بين کشورها اندک و برقراري ارتباط با ساير نقاط دنيا، بسيار مشکل بود، لذا اصلا تصور آن که اسلام در همه جا منتشر بشود نيز سخت بود.

    وي با اشاره به اين‌که در طول تاريخ، علما زحمات زيادي براي شناخت و ترويج اسلام کشيده‌اند، اظهار داشت: حتي براي آموختن چند حديث، به آسياي ميانه با آن شرايط سخت و دشوار، مسافرت مي‌کردند.

    وي با اشاره به اين‌که به مرور با پيشرفت تکنولوژي ابزاري در دست مسلمانان قرار گرفت که توانستند از آن‌ها، بهتر و ساده‌تر براي تبليغ اسلام استفاده کنند، ادامه داد: خداي متعال با لطف و عنايت خود و با توجه به زحمات مسلمانان و سختي‌هايي که کشيدند، نعمتش را بر مسلمانان بيشتر کرد و آن‌ها را قدرتمندتر کرد و ابزارهايي نيز در اختيارشان قرار داد تا بتوانند هم اسلام را ترويج کرده و هم از آن در برابر شبهات دفاع کنند.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به لزوم شکرگزاري به خاطر وجود ابزارِ آموختن و آموزش اسلام ادامه داد: امروز براي ترويج اسلام و يا آموختن آن، به جاي پیمودن هزاران کيلومتر راه با مرکب‌هايي چون اسب و شتر، مي‌توان از داخل منزل با کتابخانه‌هاي عظيم دنيا ارتباط برقرار کرد که اين نعمت، جاي قدرداني و شکرگزاري دارد.

    وي آيه‌اي از قرآن کريم را يادآور شد و افزود: سنّت قطعي و استثناء ناپذير خداوند اين است که در صورت شکرگزاري از نعمت، آن را افزايش خواهد داد؛ لذا اگر شکر اين نعمت‌ها را به جا بياوريم، خداوند وسائل ديگري براي ترويج اسلام به ما خواهد داد که الآن تصورش را هم نمي‌کنيم. همان گونه که 20 سال پيش کسي باور نمي‌کرد که ارتباط با افرادي در هزاران کيلومتر دورتر، به راحتي و سادگي ميسّر شود.

    استاد اخلاق حوزه علميه قم با بيان اين‌که قدم اول در شکرگزاري اين نعمت، شناخت اسلام است، ادامه داد: نبايد به آن چه که از دين در کودکي آموخته‌ايم، اکتفا کنيم، بلکه هر روزه بايد سعي کنيم بر معلومات يقيني خود در زمينه دين بيفزاييم.

    وي با بيان اين‌که البته در شناخت اسلام، آفت‌هايي نيز وجود دارد، ادامه داد: مهم‌ترين آفت شناخت دين، اين است که حتي در کشورهاي اسلامي، برداشت‌هاي بسيار مختلف و بعضا متضادي از دين شده و مذاهب مختلفي تشکيل شده است و اين برداشت‌ها، گاه چنان با هم فاصله دارند که يک گروه، گروه ديگر را تکفير مي‌کند.

    اين استاد فلسفه اسلامي ادامه داد: براي مصون ماندن از اين آفت نبايد به نظر يک نفر اکتفا کنيم، بلکه بايد به عالمان راستيني مراجعه کنيم که براي شناخت اسلام از هيچ چيز فروگذار نکرده و حتي حاضر به فداکردن جان خود در راه شناخت دين و شناساندن آن به ديگران شدند. لذا بايد اين علماء را شناسايي کرده و از نظريات آن‌ها استفاده کنيم تا مبادا به خاطر نظرات اشتباه افرادي کج فهم - ولو غير مغرض - گمراه شويم.

    وي با اشاره به منابع شناخت اسلام، قرآن کريم را نعمتي عظيم و بهترين منبع شناخت اسلام دانست و اظهار داشت: همه کتاب‌هاي آسماني به جز قرآن تحريف شده است و شاهد آن نيز وجود اختلافات فراوان در خود اين کتاب‌ها و بيان مطالبي است که هر شخص منصفي متوجه عدم اتصاف خداوند به بیان چنين سخناني مي‌شود. اما خداوند متعال، ضمانت کرده است که قرآن کريم، تحريف نخواهد شد.

    آيت الله مصباح يزدي ائمه (ع) را نعمتي ديگر براي شناخت اسلام برشمرد و افزود: مسلمانان و به خصوص شيعيان بيشتر مي‌توانند از نعمت اهل بيت (ع) استفاده کنند. البته غير شيعيان از مسلمانان نيز ائمه (ع) را به عنوان افرادي مهم و داراي مقامي والا نزد خداوند مي‌شناسند و حتي غير مسلمانان و بت‌پرست‌ها نيز به عظمت ائمه (ع) اعتراف دارند. لذا مي‌بينيم يکي از بهترين کتاب‌هايي که درباره حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام نوشته شده، کتاب صوت العدالة الانسانيه است که جرج جرداق مسیحی به خاطر عشقش به اميرالمؤمنين (ع) اين کتاب را نوشته است.

    عضو خبرگان رهبري با تأکيد مجدد بر اين‌که قرآن و ائمه (ع) هر دو به عنوان حجت براي شناخت اسلام هستند، حديث ثقلين از پيامبر (ص) را يادآور شد و افزود: اين روايت متواتر که شيعه و سني آن را نقل کرده‌اند، به وضوح روشن مي‌کند که جاي خالي پيامبر (ص) تنها با رجوع به قرآن و ائمه (ع) پر مي‌شود.

    وي با اظهار تأسف از کم توجهي مسلمانان به قرآن کريم اظهار داشت: به فرض اگر اعلام شود که کتابي وجود دارد که راه درمان همه بيماري‌ها از جمله سرطان را در آن نوشته است، همه انسان‌ها تلاش مي‌کنند که آن را تهيه کنند و داشته باشند، اما در حالي که قرآن کريم، کتاب هدايت و شفاء براي همه دردهاي دنيوي و اخروي است و به سادگي در دسترس همه ما قرار دارد، مورد بي توجهي و بي مهري قرار مي‌گيرد که اين ناسپاسي از اين نعمت عظيم است.

    عضو خبرگان رهبري با اشاره به اين‌که ائمه (ع) مفسر قرآن کريم هستند، ادامه داد: مجموع رواياتي که از ائمه (ع) به ما رسيده است، حجمي به مراتب بيشتر از قرآن دارد و فهم آن، مستلزم وقت گذاشتن است؛ اما متأسفانه در زمينه فهم روايات نيز کم کاري شده است و شکر اين نعمت را نيز به خوبي به جا نياورده‌ايم.

    آيت الله مصباح يزدي با اشاره به اين‌که حدود 50 سال است که در کشور ايران وضع تغيير کرده و اهتمام به حديث و علوم ديني بيشتر شده است، ادامه داد: زماني در يک شهر بزرگ و مذهبي به زحمت مي‌شد فردي را يافت که حافظ قرآن کريم باشد، اما امروز حتي در مناطق محروم نيز بچه‌هاي حافظ قرآن کريم حضور دارند؛ البته عامل اين اتفاق نيز فرياد دعوت به دين بود که از مردی صادر شد که با اخلاص در اين راه گام نهاد؛ به عنايت خداوند متعال، عده زيادي از مردم نيز به او گرويدند و کم کم تبديل به موجي شد که منجر به پيروزي انقلاب اسلامي شد و آن فرد، کسي نبود جز امام خميني (ره).

    وي وقوع انقلاب اسلامي را مصداق بارز تحقق وعده الهي مبني بر افزايش نعمت در صورت شکر آن دانست و افزود: از اين رو بايد اين اسلامي که امروز زمينه فهم آن فراهم شده را به خوبي شناخته و به آن عمل کنيم و به ديگران نيز بياموزيم.

    رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) با اشاره به اين‌که همگي تصميم بگيريم از همين امروز همت خود را در شناخت اسلام بيشتر کنيم، ادامه داد: روزانه، هفتگي و ماهيانه، ساعاتي را براي شناخت اسلام قرار دهيم؛ به جاي برخي کارهايي که هيچ ثمري ندارد، مانند مشاهده برخي فيلم‌ها يا خواندن برخي داستان‌ها، به مطالعه کتب ديني صحيح و مطمئن بپردازيم؛ اگر چنين برنامه‌اي اجرائي شود، کم کم چنان عاشق دين مي‌شويم که نمي‌توانيم از لذت انس با معارف ديني دل بکنيم و تمام وقت خود را صرف آن خواهيم کرد.

    وي در پايان از همت جمع حاضر به خاطر سفر به ايران و تدارک ديدن اين جلسه، تشکر کرد و از خداوند متعال توفيق روز افزون حاضران را در راه خدمت به دين و ترويج اسلام در جامعه اظهار داشت.

    لازم به ذکر است که از جمله حاشيه‌هاي زيباي اين جلسه، ذکر صلوات و تکبير هماهنگ اعضاي شرکت کننده بعد از شنيدن نام امام خميني (ره) بود.

    گفتني است ديدار علامه مصباح يزدي با جمعي از اعضاي چند مليتي مرکز تحقيقات اسلامي بعثت، شنبه دهم بهمن ماه جاري در مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) برگزار شد.

     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5204

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه