شنبه: 1 ارديبهشت 1403

شما اینجا هستید

همایش نسیم مهر در مؤسسه امام خمینی(ره)

    به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید و پذیرش دانشجویان جدید دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی (مرکز آموزش مجازی و نیمه حضوری)، همایش نسیم مهر در تالار مؤسسه امام خمینی برگزار شد.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، این همایش روز جمعه 9/7/95 ساعت 9 صبح الی 12 برگزار شد. در این همایش علاوه بر معرفی دانشگاه حجت الاسلام و المسلمین دکتر برته به بیان نکات لازم و تبیین آیین نامه آموزشی پرداخت و سپس جناب آقای بابازاده مسئول فرهنگی دانشگاه معارف، به ارائه خدمات فرهنگی و رفاهی برای دانش پژوهان پرداخت.

    در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر طاهری آکردی، رئیس دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی (مرکز آموزش مجازی و نیمه حضوری) به تبیین و عملکرد دانشگاه پرداخت و سپس حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی ریاست محترم مؤسسه امام خمینی(ره) با سخنرانی زیبایشان دانشجویان دانشگاه را به فیض اکمل رساندند.

    همچنین در پایان این همایش با حضور حضرت علامه مصباح یزدی از وبگاه جدید دانشگاه فرهنگ و معارف رونمایی شد و به دست مبارک حضرت علامه به دانشجویان نمونه لوح تقدیر و جوایزی اهداء شد.

    برنامه های آموزشی دانشگاه فرهنگ و معارف

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر طاهری آکردی رئیس محترم مرکز مجازی و دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) جناب آقای طاهری رئیس محترم مرکز مجازی و دانشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نکاتی را در رابطه با چشم انداز 5 ساله دانشگاه و معارف و برنامه های آموزشی آن در 6 محور بیان کرده است که تقدیم علاقه مندان می گردد.

    درباره دانشگاه مجازی لازم می دانم به چند نکته اشاره کنم، چشم انداز 5 ساله این دانشگاه بحمدالله به تصویب رسیده است و آماده برای اجرا و عملی شدن است.

    از جمله طرح های چشم انداز که هیئت رئیسه محترم اخیراً تصویب کرده و برنامه های آموزشی آن در 6 محور ارائه شده است. عبارتند از:

    محور اول، تقویت و توسعه دوره کارشناسی: که علاوه بر رشته معارف اسلامی چند رشتة دیگر را وارد دفترچه کنکورکرده ایم تا ان شاالله اجرایی شود که عبارتند از: معارف اسلامی و کلام، معارف اسلامی و علوم قرآنی، معارف اسلامی و تاریخ. که این رشته ها هم به صورت مجازی است هم به صورت نیمه حضوری که از مهر 1395 دانشجو می گیریم.

    محور دوم، ایجاد مقطع کارشناسی ارشد: 11 رشته برای این مقطع در برنامه است تا برگزار کنیم مانند کلام اسلامی، تفسیر قرآن، اندیشه های سیاسی امام و رهبری، تاریخ تشیع، تاریخ و سیرة اهل بیت، مهدویت، معارف نهج البلاغه، اخلاق کاربردی، اندیشه سیاسی اسلام، شیعه شناسی و امامت که احتمالاً یک یا دو رشته را در سال 1396 اجرا کنیم که البته این هم بستگی به زیرساخت ها دارد.

    محور سوم، آموزش های کوتاه مدت و بلند مدت: که در حدود 40 دوره در دو قالب به صورت کوتاه مدت ( یک ترمی) و بلند مدت( 2 تا 4 ترمی) طراحی و آماده ارائه است.

    محور چهارم، برگزاری دوره های معارف اسلامی: که همین متون موجود به صورت دوره‏های معارف قرآن، زبان قرآن، فلسفه اسلامی و ... ارائه می‏شود.

    محور پنجم، برگزاری دوره های زندگی و سیره اهل بیت: که تلاش شده است برای چهارده معصوم دوره‏هایی از زندگی و سیر علمی آنان طراحی و اجرا شود.

    محور ششم، فرد محور و دوره محور کردن آموزش دانشجویان در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت: که شخص می تواند به صورت فردی بیاید و مثلا در طول یک هفته آموزش ها را ببیند ( فردمحور)

    یا می تواند با دوره‏هایی که برگزار می‏کنیم آموزش‏ها را ببیند ( دوره محور)، که این سه محور آخر مختص به مجازی است، نه نیمه حضوری.

    طاهری در قسمت پژوهش نیز به چهار برنامه اشاره کرد و گفت: چهار برنامه داریم، که عبارتند از:

    1. بازنگری تمام متون درسی، 2.تألیف کتب جدید و مورد نیاز، 3. ترجمه متون درسی به زبان عربی و 4. ترجمه متون درسی به زبان انگلیسی. که همه این موارد در سایت بارگزاری می شوند.

    قابل ذکر است که کل طرح‏های این مجموعه در چند مرحله کارشناسی دقیق شده و بعد از گذراندن مراحل مختلف، نهایتاً در جلسه هیئت رئیسه مورد بحث قرار می گیرد و پس از تصویب عملیاتی می‏شود.

    قسمت انفورماتیک دانشگاه، جهت ارائه خدمات بیشتر و بهتر به دانشجویان زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری را فراهم می کند.

    در قمست فرهنگی نیز با تأسیس صندوق رفاه دانشجویی و ثبت آن در وزارت علوم مانند دیگر دانشگاه‏ها به دانشجویان خدمات دولتی می‏دهیم. البته مدیریت فرهنگی، برنامه کلاس‏های فرهنگی خود را نیز با موفقیت انجام می‏دهد.

    اساتید دانشگاه مجازی هم سه گروه هستند، عزیزان هیأت علمی مؤسسه و شورای علمی دانشگاه، اساتید و فارغ التحصیلان مؤسسه و اساتید خارج از مؤسسه که با مؤسسه همکاری لازم را دارند.

    در پایان تشکر می کنم از حجت الاسلام دولتخواه معاون محترم فرهنگی به علت همکاری‏های صمیمانه‏ای که در حیطه فرهنگی به ویژه در تأسیس صندوق رفاه با این مجموعه دارند، همچنین تقدیر و تشکر از آیت الله رجبی و شورای دانشگاه در تصویب طرح ها و مهمتر از همه تشکر ویژه از حضرت علامه مصباح یزدی که نظر لطفی به این مجموعه دارند. ایشان تقریباً اکثر طرح‏های کارشناسی شده دانشگاه مجازی را مورد لطف و تأیید قرار می‏دهند، که خود گامی در پیشرفت اهداف مؤسسه است.

    امیدوارم فعالیت های این مرکز مرضی رضای حق بوده و با عنایات امام زمان (عج) به سر منزل مقصود برسد.

    نکته: همه ساله در آغاز تحصیلی همایش نسیم مهر با سخنرانی علامه مصباح یزدی در تالار همایش‏های مؤسسه برگزار می‏گردد. در این روز که با ثبت نام دانشجویان ورودی همراه است چشم اندازو برنامه‏های دانشگاه به اطلاع دانشجویان می‏رسد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5363

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه