سه شنبه: 29 اسفند 1402

شما اینجا هستید

همایش بررسی حقوقی و فجایع ضد انسانی علیه مسلمانان (بحرین، میانمار، یمن و ...)

    همایش بررسی حقوقی فجایع ضدانسانی علیه مسلمانان، با همکاری نهادها و مراکز مختلف روز دوشنبه 24/7/96 در تالار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار گردید.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ه) در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری که فرموده اند: « برای حمایت از مسلمانان میانمار از جایگاه حقوقی وارد شوید »، همایش بررسی حقوقی فجایع ضدانسانی علیه مسلمانان (بحرین، میانمار، یمن و ...) به همت معاونت پژوهش مؤسسه امام خمینی(ره) و همکاری نهادها و مراکز علمی مانند: جامعه المصطفی العالمیه، سازمان بسیج حقوق دانان استان قم، سازمان بسیج اساتید استان قم، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شبکه جهانی ولایت، دانشگاه قم، دانشگاه معارف اسلامی، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم، خبرگزاری رسا، تیپ مستقل امام جعفر صادق(ع)، و صدا و سیمای نور مرکز قم، در مؤسسه برگزار گردید.

    در این همایش نیم روزه جناب آقای دکتر غلامعلی قاسمی، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و معاون آموزشی دانشگاه قم و جناب آقای دکتر مسعود اخوان فرد، استاد دانشگاه و دکتری حقوق بین الملل از دانشگاه استراسگلاید گلاسکو سخنرانی کردند و دیدگاه های حقوقی و مسائل بین الملل را در این زمینه بررسی نمودند.

    سخنرانی طلاب و محققان بحرین، یمن، میانمار بخشی دیگر از برنامه های این همایش بود که به بیان فجایع ضد انسانی علیه مسلمانان و مردم کشورشان پرداختند و برخی از راهکارهای مهم برای رفع ظلم و ستم در این کشورها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

    دکتر غلامعلی قاسمی، عضو هیأت علمی گروه حقوق و معاون آموزشی دانشگاه قم در همایش بررسی حقوقی و فجایع ضدانسانی علیه مسلمانان گفت: در کشور میانمار یا برمه سابق که در جنوب شرق آسیا واقع شده است، اقلیتی مسلمان زندگی می کنند و در حد یک استان یا ایالت در منطقه راخین ساکن هستند که به آن ها مسلمانان روهینگیایی می گویند.

    وی در ادامه اظهار داشت: در سال 1962 که قانون تابعیت این کشور ساماندهی می شود، اقلیت ها را شناسایی می کنند و چهار یا پنج میلیون مسلمان را در این ایالت به عنوان یکی از اقلیت ها شناسایی می کنند و آن ها را از حقوق شهروندی و داشتن اوراق مالکیتی و شناسنامه ای مناسب محروم می کنند و از این زمان مسلمانان میانماری بیش از پیش مورد ظلم واقع می شوند.

    قاسمی ادامه داد: منشأ تضییع حقوق و تبعیض ها، قانون تابعیت است که این اقلیت، تابعیت ندارند، حق مالکیت ندارند، حق استخدام در اداره های دولتی را ندارند، امکان ازدواج بدون اجازه دولت وجود ندارد و حتی می توان گفت که از یک تبعه خارجی هم بدتر با آن ها رفتار می شود.

    وی افزود: یک تبعه خارجی که در حقوق بین الملل به آن ها بیگانگان گفته می شود، حقوقی در کشورهای دیگر دارند. یعنی کسی که خارجی می باشد و در یک کشور مقیم است؛ حقوقی دارد اما در میانمار، اقلیت مسلمانان حقوقی ندارند و آن ها را مهاجران غیرقانونی می دانند. یعنی نه تنها حقوقی ندارند بلکه مهاجران غیر قانونی هستند و از یک سری حقوق اولیه هم محروم هستند.

    قاسمی تشریح کرد: کمیسر حقوق بشر در قضیه میانمار که یک نفر شخص عرب زبان و به اصطلاح جهان سومی هست که نسبتاً هم در جریان میانمار خوب وارد شد، اظهارنظرش این بوده است که این حمله، یک حمله سازماندهی شده و طراحی شده است و هدف آن ها هم، این است که مسلمانان میانماری را وادار کنند محل زندگیشان را ترک کنند و به این ترتیب مسلمانان کوچ اجباری می کنند و با شکنجه، قتل، تهدید، از بین رفتن دارایی ها و اموال مواجه هستند و به طور کلی مصداق نسل کشی را در آن جا می توانیم ببینیم.

    وی با اشاره به اینکه که در حدود بیش از پانصد و پنجاه هزار نفر میانماری مسلمان آواره شده اند گفت: در بنگلادش و یک کشور فقیر این همه آواره نمی توانند دوام بیاورند و دولت جدید هند هم با اسرائیل هم پیمان شده است و سخت گیری های زیادی می کند و به میانماری ها اجازه ورود نمی دهد و شورای امنیت هم درباره مسئله میانمار فقط یک بیانیه صادر کرده است یعنی وقتی شورای امنیت می خواهد شأن مسئله را پایین بیاورد یا اختلاف نظر وجود دارد اصلاً وارد بحث قطعنامه نمی شود و یک بیانیه می دهد که الزام آور نیست و ارزش چندانی ندارد و در این مسئله متأسفانه بین شرق و غرب اتحاد وجود دارد.

    قاسمی افزود: آمریکا، چین و روسیه در این بحث متحد هستند که اقدام جدی نشود تا بتوانند در آن منطقه که از لحاظ منابع بسیار غنی هست سرمایه گذاری کنند، البته در حال حاضر منطقه بسیار فقیر و عقب مانده ای هست ولی از لحاظ منابع زیرزمینی و ... غنی است.

    عضو هیأت علمی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی جلسه ای تشکیل دادند که کارهایی را در خصوص مسلمانان میانمار انجام دهند و با دبیر کل سازمان صحبت کنند که البته محتوای این بیانیه چند ماده ای خوب است ولی از دولت های اسلامی انتظار اقدام عملی و قاطع وجود دارد.

    وی ادامه داد: طبق نظر مقام معظم رهبری، «راه حل این است که کشورهای اسلامی فشار سیاسی و اقتصادی وارد کنند» و ایشان فرمودند: « برای حمایت از مسلمانان میانمار از جایگاه حقوقی وارد شوید که البته حالا اگرچه دولت عربستان در حال گپ و گفت و گو با اسرائیل است و کاری انجام نمی دهد اما حداقل دولت ترکیه و پاکستان و ... باید وارد بشوند.

    قاسمی گفت: در مسئله بحرین می بینیم که تبعه غیرعربی وارد می کنند. مزدور وارد می کنند به آن ها شناسنامه بحرینی می دهند که ترکیب جمعیتی را تغییر دهند. در یمن، در سوریه، در عراق این همه جنایت وجود دارد و سازمان ملل هم در مقابل کودک کشی ها و کشاندن مردم به قحطی و گرسنگی که تماماً برخلاف موازین بین‏المللی است کاری انجام نمی دهد.

    عضو هیأت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: در کل مسائل جهان اسلام این ثابت شده است که هر کجا پاکسازی قومی، تبعیض نژادی و کشتاری بوده یک طرف آن مسلمان ها بوده اند. در بوسنی در میانمار در فلسطین و ...که یک طرف قربانی می شود و آن هم مسلمانان هستند.

    وی با اشاره به اینکه نظام اسلامی موجودیت دارد گفت: اسلام واقعی توانسته است شیعیان لبنان را از آن وضع فلاکت بار که داشته اند در حال حاضر به یک قدرت منطقه ای تبدیل کند که رهبرشان سید حسن نصرالله  وقتی حرف می زند رسانه های اسرائیلی آن را تحلیل می کنند و اکنون که در ماه محرم و صفر هستیم باید بدانیم که انتقام خون شهدای کربلا و همه شهیدان و عالمان و پیشتازان شیعه از قلدرها و ظالمان و امویان تا حدودی گرفته شده است و نباید اجازه دهیم که موجودیت نظام اسلامی آسیب ببیند.

    در ادامه همایش بررسی حقوقی و فجایع ضد انسانی علیه مسلمانان، دکتر مسعود اخوان‏فرد، استاد دانشگاه و دارنده مدرک دکتری از دانشگاه استراسگلاید گلاسکو سخنرانی کرد و گفت: باید پیام مظلومیت مسلمانان در برخی از کشور ها به خصوص مسلمانان میانمار که از خاطر خیلی ها رفته است را در ایام اربعین امام حسین(ع) به گوش مسلمانان و زائران امام حسین رساند و در این حرکت عظیم بیست میلیونی فریاد مظلومیت مسلمانان میانمار را به گوش جهانیان رساند.

    وی با اشاره به مداخلات عربستان در یمن و تحمیل جنگ و کشتار کودکان بی دفاع و محاصره دریایی، زمینی و هوایی یمن گفت: عربستان از ورود آب و غذا و دارو به یمن جلوگیری می کند که تمام این موارد برخلاف موازین بین المللی است. در سوریه و عراق تروریسم خوب و بد را تعریف می کنند و عربستان دخالت های زیادی در منطقه کرده است و در امور کردستان عراق و همه‏پرسی غیرقانونی هم دخالت کرده‏اند.

    اخوان فرد تصریح کرد: در هر جای جهان پاکسازی قومی، تبعضی نژادی و کشتار بوده؛ یک طرفش مسلمان ها می باشند. ما باید به دنبال راه حل باشیم و از مسائل حقوقی و تکنیکی استفاده کنیم واز مسلمانان مظلوم حمایت کنیم، مثلا از افراد فعال و علاقه‏مند کمک بخواهیم سازمان های غیر دولتی ایجاد کنند و در آن مناطق وارد شوند. یعنی درحال حاضر در بنگلادش سازمان های غیردولتی و فعال، بهتر می توانند کمک کنند به خاطر این که به نام دولت نیست و ممانعت نمی شود و می توان به میانماری ها کمک کرد.

    وی خاطرنشان کرد: در سال 1997 میلادی بنیاد سورس می خواست دولت های منطقه جنوب شرق آسیا را سرنگون بکند بنابراین با یک حرکت عجیب و خزنده در آن مناطق وارد شده است و به عنوان یک حرکت کامل صهیونیستی در این منطقه ورود کرده اند که این قضیه بسیار شک برانگیز است و نکات اساسی و قابل توجهی دارد.

    اخوان فرد افزود: در سال 2012 کشتار عجیبی در مناطق راخین یا ایالات آراکان وجود داشت و راندن مسلمان ها در این منطقه بسیار وسیع شدت گرفت که حداقل چهارهزار نفر کشته شد و باید کشته شدن کودکان و پیران و شکنجه زنان را  از نکات بسیار قابل توجه برای افرادی که از منظر حقوق بشر توجه دارند به حساب آورد.

    دکتر اخوان فرد با تأکید بر اینکه منطقه راخین، منطقه ای است که دسترسی به آن خیلی ساده نیست گفت: یک طرف هند است و یک طرف بنگلادش و طرف دیگر به چین می خورد و مسلمانان در این منطقه قدرت اصلی را ندارند و ابر جنایت کارها نه ابر قدرت ها، شاید به تفاهم برسند یعنی منطقه، منطقه اقتصادی مهمی برای چین هست و 80 درصد مناطق نفتی مرتبط با چین می باشد.

    وی اظهار داشت: تنگه مالاکا محل اتصال اقیانوس هند و اقیانوس آرام در این منطقه اهمیت ژئوپولتیکی منطقه میانمار را می رساند. منابع طبیعی و نفت و گاز وجود دارد و آمار سه تا پنج میلیونی مسلمان ها که در نوسان است اهمیت دارد و برای سازمان شورای آتلانتیک و بحث ناتو بسیار مهم است.

    دکتر اخوان فرد افزود: همانطور که غربی های مستکبر نتواستند یک اقلیت کوچک مسلمان ساده در قلب اروپا یعنی بوسنی هرزگوین را تحمل کنند؛ در میانمار هم در منطقه راخین اقلیت مسلمان ها را تحمل نمی کنند، همانطور که فلسطینی ها، لبنانی ها، عراقی ها، سوری ها، بحرینی ها، یمنی ها و ... جزئی از پیکر امت اسلامی هست، مسلمانان میانمار هم جزئی از پیکره امت اسلامی است و تا امریکا و اسرائیل ظلم و جنایت می کنند، تجاوز و جنایت هم هست و باید خود را مسئول بدانند و در عرصه حقوق بین الملل برای نجات مسلمان ها تلاش کنند.

    وی افزود: ما باید بحث حقوقی، اقتصادی و سیاسی را جدّی بگیریم و آتش به اختیار، پیام مظلومیت مسلمانان میانمار را پخش کنیم و ما انتظار داریم، دولت و مجلس و نهادهای مردم نهاد کاری بکنند.

    دکتر اخوان‏فرد با اشاره به اعلامیه حقوق بشر که 30 ماده دارد گفت: انسان‏ها باید برابر باشند اما بعضی برابرتر و مساوی تر هستند و استکبار ساکت می نشیند و خفقان می گیرد. آزادی کل اقوام و امنیت، منع شکنجه، منع بردگی در اعلامیه حقوق بشر وجود دارد ولی در میانمار اتفاق می افتد. آزادی محل سکونت وجود ندارد .

    وی تصریح کرد: جلوی چشم جهانیان جنایت می شود و بربریت و وحشیگری را می بینیم، میانمار آزمونی هست برای ما تا آمریکا و ولد نامشروع آن اسرائیل حضور دارد و مسئله سازی می کنند و جنایت هست و با پایان داعش حرکت هایی در فیلیپین و مالزی در شرق آسیا شروع شده و ادامه می یابد. اگر در این راه دفاع از مظلومان بمیریم زهی سعادت است.

     

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5644

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه