سه شنبه: 29 اسفند 1402

شما اینجا هستید

تأکید رهبری بر ضرورت انقلابی بودن، هشداری حکیمانه است

    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که وقتي رهبری تأكيد مي‌كنند كه انقلابی باشید، یک دنیا معنا در آن نهفته است، اظهار داشت: اگر بخواهیم اين سخن رهبری را گوش فرا داده، و از آن اطاعت کنیم، باید بدانیم انقلابی نبودن ناشی از دو گونه ضعف است؛ ضعف در شناخت و آگاهی، و ضعف در اراده و همت.

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) در جمع گروهي از اعضاي انجمن اساتید انقلابی سطوح مقدماتی حوزه علمیه قم، با اشاره به تأکید رهبری بر لزوم انقلابی بودن، گفت: نسل کنونی ستم‌های رژیم گذشته را ندیده است؛ از همين رو، طبیعتاً روحیه انقلابی در آنها کمرنگ می‌شود. از سوی دیگر افزايش زمینه‌های رفاه بعد از انقلاب نسبت به قبل از آن، سبب شده تا نسل امروز به جاي اين كه تکلیف‌مدار باشند، مطالبه‌گر پرورش یابند و دائماً از ضعف‌ها و کمبودها گله‌مند باشند؛ تا جایی که نسبت به اصل انقلاب نیز تشکیک کنند.

    علامه مصباح یزدی افزود: گذشته از عوامل طبیعی که سبب کمرنگ شدن روحیه انقلابی در جامعه می‌شود، دشمنان نیز روز به روز اهمیت اين انقلاب را بیشتر درک می‌کنند و در صدد جلوگیری از گسترش انقلاب اسلامي، و نهايتاً نابودي آن هستند و در این مسیر تمام توان خود را به کار گرفته، و می گیرند. دشمنان از همان اوایل انتظار داشتند که این انقلاب به سرعت از بين برود و از همان زمان هم توطئه‌هاي خود را شروع کردند؛ امروز نيز بعد از چهل سال تجربه زیادی برای دشمنی کسب کرده، و آماده حملات جدی‌تري برای ریشه‌کنی انقلاب هستند.

    وی تأكيد كرد: عوامل طبیعی از سويي، و دشمنان خارجی از سوي ديگر زمینه کمرنگ شدن روحیه انقلابی در جامعه را فراهم می‌کنند؛ امروز وضع ظاهری بعضي از شهرها تناسبي با جامعه اسلامی ندارد؛ بانک‌ها در رباخواری از یک‌دیگر سبقت می‌گیرند؛ حتی گاهی برخي از مسئولان نظام جمهوری اسلامی سخنانی می‌گویند که جای تعجب دارد! طبیعتاً در چنين شرايطي رهبری جامعه اسلامی که اوضاع جامعه را رصد می‌کند، باید به گونه‌اي که دشمنان نتوانند از آن سوء‌استفاده کنند، هشدارهاي لازم را بدهند؛ بر همين اساس ايشان خطاب به قشرهای مؤثر جامعه فرمودند كه باید انقلابی باشید، و انقلابی بمانید.

    آیت‌الله مصباح یزدی افزود: البته باید بدانیم جوهر و روح يك انقلاب، فرهنگ حاكم بر آن است؛ اين باورها و ارزش‌ها، و رفتارهای برآمده از آنها هستند که فرهنگ جامعه ما را می‌سازند.

    استاد حوزه علميه قم در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، گفت: اگر حضرت امام‌(ره) در زمینه نظامی، تحرک و هیجان لازم را ایجاد نکرده بودند، امروز وضعيت نظامی ما هم مانند شرايط اقتصادی، نابسامان بود.

    وي با ذكر نمونه‌هایی از شرايط اقتصادی مردم و ظواهر شهرها در قبل از انقلاب خاطر نشان كرد: وضعيت فعلي کشور، با وجود همه مشکلات اقتصادی، اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. امروز برخی به دنبال آن هستند كه انقلاب را به عنوان عامل مشکلات اقتصادی معرفی کنند؛ در حالي كه مقصر اصلی این شرايط، اشتباهات مسئولانی است که انقلابی عمل نکرده‌اند.

    علامه مصباح يزدي با بیان این‌که وقتي رهبری تأكيد مي‌كنند كه انقلابی باشید، یک دنیا معنا در آن نهفته است، اظهار داشت: اگر بخواهیم اين سخن رهبری را گوش فرا داده، و از آن اطاعت کنیم، باید بدانیم انقلابی نبودن ناشی از دو گونه ضعف است؛ ضعف در شناخت و آگاهی، و ضعف در اراده و همت.

    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید اسلام را بشناسيم و بدانیم از ما چه خواسته است؛ مبادا به نگرش ناقصی که قبل از انقلاب از اسلام وجود داشت، برگردیم. پیش از انقلاب مردم تصور می‌کردند فقط مسائلي مانند نماز و روزه دینی هستند و مسائلي مانند امور اجتماعی، اداره جامعه، و روابط بین‌الملل امور دنیوی هستند که ربطی به دین ندارند و درباره آنها باید به نظر متخصصان مربوط مراجعه کرد. اين، همان بینش ناقصی است که امام‌(ره) خون دل بسياري خورد، تا توانست با کاری شبیه اعجاز، آن را تغيير دهد و به ما بفهماند که سیاست نیز بخشی از دین است؛ اما متأسفانه امروز مجدداً تفکر جدایی دین از سیاست، یا همان گرایش سکولاریستی در حال حاکم شدن بر جامعه است.

    وی ادامه داد: معنای انقلابی بودن یعنی این‌که ارزش‌های انقلاب را بشناسیم، آنها را تبیین کنیم، و در عمل نیز هم خود به آنها پایبند باشیم، هم دیگران را به آن دعوت کنیم.

    آیت‌الله مصباح يزدي با اشاره به عظمت کار امام خمینی‌(ره) خاطر نشان كرد: امام راحل(ره) عزتی برای ما به ارمغان آورد که در 1400 سال گذشته بی‌نظیر بود؛ امروز در خیابان‌های برخي از كشورها تصاوير امام‌(ره) و رهبری بیش از عکس مسئولان آن کشورها به چشم می‌خورد! این عزت و نعمت را پاس بداریم، و بدانیم در پرتو این نعمت می‌توانیم کارهای زیادی انجام دهیم؛ مبادا از اين امر غفلت کنیم.

    ایشان در پاسخ به سؤالی در خصوص خوش‌بینی رهبر انقلاب نسبت به آینده، گفت: سنت الهی این است که همواره عوامل فساد و اصلاح در جامعه وجود داشته باشد، تا زمینه انتخاب براي افراد فراهم باشد. این انتخاب گاهي در سطح بسیار ابتدايي است، و خیلی دشوار نیست؛ اما هر چه انسان رشد کند، امتحان‌ها هم دشوارتر، و تشخیص درست و غلط مشکل‌تر می‌شود.

    وي ادامه داد: امروز فساد از در و دیوار می‌بارد، و با وجود ابزارهايي مثل گوشی تلفن همراه زمینه فساد حتي برای كودكان هم فراهم شده است؛ اما در چنين شرايطي یک محسن حججی عالم را مبهوت رفتار خود می‌کند، و البته جوانانی مثل او فراوان هستند. گاهي جوانانی را می‌بینیم که چه بسا از نظر ما ظاهر نامناسبی دارند، اما عاشقانه در مراسم مذهبی شرکت می‌کنند و حتی حاضرند برای انقلاب و رهبری جانفشاني کنند.

    وی با اشاره به نمونه‌های متعددی از جلوه‌های فساد، در كنار وجود صالحان در جامعه خاطر نشان كرد: وجود چنین افراد پاکی در این دوران بسیار امیدوار کننده است؛ اما آیا مي‌توانيم آسوده باشيم كه چون اسباب امیدواری وجود دارد، ما وظیفه‌ای نداریم؟ اتفاقاً ما وظیفه سنگین‌تری داریم؛ خدا چنین ظرفیتی را قرار داده، تا ما هم به وظیفه خود عمل کنیم.

    علامه مصباح يزدي در پایان گفت: خوش‌بینی رهبر انقلاب و پیش‌بینی ایشان از رشد و تعالی جامعه در آینده به معنای نادیده گرفتن زمینه‌های انحراف در جامعه نیست؛ به این معنا هم نیست که ما هیچ وظیفه‌ای نداریم و آینده انقلاب بدون تلاش ما روشن خواهد بود؛ خیر؛ مقام معظم رهبري در کلام حکیمانه خود، بر لزوم انقلابی بودن و فاصله نگرفتن از ارزش‌های انقلابی هم تأکید می‌کنند؛ چون در سایه انقلابی بودن و عمل به وظیفه است که پیش‌بینی ایشان محقق می‌شود.

    گفتنی است این ديدار 17 اردیبهشت‌ماه سال جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5897

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه