سه شنبه: 29 اسفند 1402

شما اینجا هستید

ضرورت واکاوي علت موافقت رژيم‌ صهيونيستي با همه‌پرسي عراق

    حجت الاسلام باقر‌زاده گفت: بي‌ترديد بايد علت موافقت رژيم‌ صهيونيستي از همه‌پرسي عراق واکاوي شود تا آشکار گردد که اساساً چه ارتباطي ميان همه‌پرسي اقليم کردستان عراق با اين رژيم نامشروع وجود دارد.

    حجت الاسلام محمد رضا باقر‌زاده، عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاري رسا، با اشاره به همه‌پرسي اقليم کردستان عراق، بيان داشت: برگزاري همه‌پرسي در اقليم کردستان، سؤالات بسيار مهمي را مطرح مي‌کند.

    حجت الاسلام باقر‌زاده با بيان اين که بايد بررسي کرد که چه کساني از تجزيه عراق و ايجاد کشوري به نام کردستان سود مي‌برند، اظهار داشت: رژيم اشغالگر قدس تنها کشوري است که در جهان با همه‌پرسي اقليم کردستان عراق موافقت کرده است.

    وي ادامه داد: بي‌ترديد بايد علت موافقت رژيم‌ صهيونيستي از همه‌پرسي عراق واکاوي شود تا آشکار گردد که اساساً چه ارتباطي ميان همه‌پرسي اقليم کردستان عراق با اين رژيم نامشروع وجود دارد.

     

    نمي‌توان پذيرفت که اسرائيل خيرخواه و مدافع حقوق مردم اقليم کردستان است

    عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) ابراز داشت: صهيونيسم سود بيشتري از تجزيه عراق و تشکيل کشور مستقلي به نام کردستان خواهد برد؛ از رژيمي که پايه‌هاي حکومتش بر اساس آپارتايد، نسل‌کشي و اشغالگري بنا شده است، نمي‌توان پذيرفت که خيرخواه و مدافع حقوق مردم اقليم کردستان عراق باشد.

    وي با اشاره به فلسفه حمايت‌هاي اسرائيل از همه‌پرسي کردستان، تصريح کرد: اسرائيل گمان مي‌کند که با تشکيل کشور کردستان مي‌تواند همکاري‌هاي استراتژيکي با اين کشور داشته باشد.

    محقق و پژوهشگر علوم سياسي گفت: در منطقه‌اي که اسرائيل توسط کشور‌هاي عربي احاطه شده است، وجود يک حلقه متشکل از کشور‌هاي غيرعرب مي‌تواند براي اسرائيل سرمايه‌اي بزرگ تقلي شود، چرا که مي‌تواند بر روي همکاري‌هاي نظامي و اطلاعاتي اين کشور حساب ويژه‌اي باز کند.

    وي خاطرنشان کرد: از سوي ديگر اسرائيل گمان مي‌کند کردستان مي‌تواند يک حوزه نفوذ براي اين رژيم اشغالگر فراهم آورد تا با فشار‌هاي سياسي عليه ايران، عراق و ترکيه، از اين کشور‌ها امتياز‌هاي مختلفي بگيرد.

     

    با تحقق طرح اسرائيل بزرگ جهان عرب بايد از هم پاشيده شود

    استاد حوزه و دانشگاه با تأکيد بر اين که طرح تشکيل اسرائيل بزرگ در سال 1982 از سوي اسرائيل، پيش‌بيني شده بود، عنوان کرد: با تحقق طرح اسرائيل بزرگ جهان عرب بايد از هم پاشيده شود، چرا که در اين طرح کشور‌هاي منطقه بر اساس خطوط فرقه‌اي و قوميتي از يکديگر جدا خواهند شد.

    وي افزود: يکي از آن قوميت‌ها کرد‌ها هستند که مي‌توانند مقدمه‌اي براي تشکيل بخشي از اسرائيل بزرگ شوند. به همين دليل است که اسرائيل در سال‌هاي 1968 و 1993 با مصطفي بارزاني، پدر مسعود بارزاني براي تشکيل اسرائيل بزرگ تماس‌هايي برقرار کرده بودند، ولي به سبب شرايط خاص منطقه موفق به اجراي اين طرح نشدند.

    حجت الاسلام باقر‌زاده ابراز داشت:  از ديگر دلايلي که اسرائيل از همه‌پرسي اقليم کردستان عراق حمايت مي‌کند، مي‌توان به انزواي اين رژيم اشغالگر در منطقه اشاره کرد؛ اسرائيل به دنبال متحدي غيرعرب است تا به انزواي خود در منطقه پايان دهد.

    اين کارشناس حقوق بين‌الملل يادآور شد: در تاريخ منطقه، کرد‌ها ارتباط ويژه‌اي با ملت فلسطين داشته‌اند اما به مرور زمان اسرائيل کوشيد تا ارتباط مردم اين اقليم با فلسطيني‌ها را به حالت ترحم و هم‌دردي با اسرائيل تغيير دهد.

    وي تصاحب بي‌دردسر انرژي توسط اسرائيلي‌ها را از ديگر انگيزه‌هاي صهيونيسم در حمايت از اقليم کردستان عراق برشمرد و اظهار داشت: 77 درصد نفت اسرائيل از منابع نفتي کرکوک تأمين مي‌شود و با تجزيه عراق و تشکيل کشور مستقل کردستان، اسرائيل به راحتي و بدون هيچ مشکلي مي‌تواند به اين منابع دسترسي داشته باشد.

     

    يک دگرگوني سياسي ـ فرهنگي در منطقه در حال شکل‌گيري است

    حجت الاسلام باقر‌زاده با اشاره به برافراشته شدن پرچم رژيم صهيونيستي در اقليم کردستان عراق، تصريح کرد: متأسفانه در نقاط مختلف اين اقليم پرچم اسرائيل نصب شده است و شعار ما اسرائيل دوم هستيم سرداده مي‌شود؛ اين حرکات نشانه آن است که يک دگرگوني سياسي ـ فرهنگي در منطقه در حال شکل‌گيري است تا با استحاله عقايد ملت اقليم کردستان عراق، آنها را به دوستداران و طرفداران صهيونيسم، تبديل کند.  

    وي با بيان اين که اوضاع فعلي اقليم کردستان عراق بي‌رابطه با تلاش‌هاي گذشته آمريکا در حمايت از کردها نيست، خاطرنشان کرد: هنگامي که صدام در سال 1991 به کرد‌ها حمله کرده و از آنها تلفات مي‌گرفت، آمريکا با برقراري منطقه پرواز ممنوع، عنايت ويژه‌اي نسبت به آنها داشت و همچنين در سال 2003 که عراق توسط نيروي نظامي آمريکا اشغال شد، مجدداً امتياز‌هاي ويژه‌اي به اين منطقه اختصاص دادند تا بستري مناسب براي فعاليت‌هاي آينده اسرائيل در منطقه فراهم شود.

    عضو هيأت علمي مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) گفت: هر چند اسرائيل مي‌کوشد تا مشابهت‌هايي ميان خود و کرد‌هاي منطقه ايجاد کرده و آن را به ملت کُرد تلقين کند اما در حقيقت هيچ شباهتي ميان اسرائيل و مردم اقليم کردستان وجود ندارد.

    وي ادامه داد: کرد‌ها فاصله‌اي بسيار با اسرائيلي‌ها دارند، چرا که کرد‌ها اشغالگر نيستند و از قديم جزء مردم بومي و ملتي اصيل در منطقه به شمار مي‌آيند در حالي که صهيونيست‌ها هيچ ريشه‌اي در فلسطين ندارند و با اشغالگري آن را تصاحب کرده‌اند.

    محقق و پژوهشگر علوم سياسي با اشاره به دلايل عدم حمايت آمريکا از رفراندوم کردستان عراق، تصريح کرد: اگر امروزه آمريکا از همه‌پرسي عراق حمايت نمي‌کند به سبب آن است که آمريکا قطب حقوقي جهان به شمار مي‌آيد، از اين رو سياستمداران آمريکايي براي حفظ آبروي حقوقي اين کشور، از همه پرسي اقليم کردستان حمايت نمي‌کنند.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5645

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه